Custom Business Dashboards

Een custom Business Intelligence Dashboard brengt al je kritieke data op één plaats samen. Het helpt je bedrijf in het maken van beslissingen en visualiseren van problemen.

Waarom Business Dashboards gebruiken?

Dikwijls zit je boven op een berg data… verschillende sites, verschillende landen, social media accounts, verkoopscijfers.
Deze data allemaal samen krijgen in één verhaal is vaak onmogelijk omdat elke tool zijn eigen reporting heeft. Vaak zit er niks anders op dan maandelijks uren in excel alles aan mekaar te koppelen.
Een Custom Business dashboard brengt al deze data samen in één overzichtelijk plaats, zodat correlaties duidelijk worden en je data aan “storytelling” doet in plaats van “noise generation”

Hoe worden Business Dashboards gemaakt?

Alle data wordt verzameld in “data sources”. Sommige van deze data wordt automatisch binnengehaald via een “API” zoals bv voor websites met Google Analytics, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest. Manuele updates zijn dan niet nodig

Data zonder “API” kan opgehaald worden via Excel files, CSV files of andere methodes (zie overzicht onderaan).

Er wordt bepaald hoe dikwijls deze data moet ververst worden…per 1/5/15/30/…minuten of pas om de 24 uur.

Bovenop deze data worden dan de grafieken bepaald: komt deze data best tot zijn recht in een barchart of bv een line graph? Deze grafieken worden dan in een dashboard layout geplaatst, en er worden indicatoren toegevoegd (icons die tonen of we stijgen, dalen…of een “warning” icon in geval van problemen).


Welke databronnen kan ik gebruiken?

Je kan datasources uploaden, wat zelfs automatisch kan via een API in het dashboard:
Excel
CSV
XML
JSON
TXT

Via onderstaande standaard API protocols:
RESTful
OAuth
GET/POST
X-WSSE
SOAP
Basic Auth
2-Way Auth

Of via bestaande “sharing” tools als:
Dropbox
Box
Google Drive

Andere alternatieven:
Via E-mail
SQL
Push API
FTP/STP
XMLA


Is dit veilig?

Het gebruikte platform gebruikt een erg solide data encryption en heeft het “VeriSign seal of approval”. Andere veiligheids certificaten zijn o.m. Safe Harbor, SSAE 16 / ISAE 3402.
De cloud hosting gaat via SAS 70 Type II compliance systemen, en voldoet aan de security eisen van verschillende fortune 500 bedrijven.


Hoe ziet zo’n dashboard er dan uit?

Dat hangt af hoe je het wil gaan gebruiken….de dashboards zijn responsive, met andere worden,ze passen zich aan aan de verschillende device zoals laptop, ipad, iphone .

Je kan het ook perfect gebruiken op grote TV schermen op de werkvloer.


Een Custom Business Dashboard in uw organisatie?

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Dit zou ik graag weten over Custom business Dashboards

Uw bericht